Csirkék és egyéb baromfiúk

Csirkék és egyéb baromfiúk történetei izgalmas és érdekfeszítő képpekkel díszítve.

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 15 dkg trappista jellegű sajt
  • bors
  • borsikafű
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 kg új krumpli
  • olaj
  • Elkészítés:

    A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc), ezután lehűtjük.

    Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitjuk, de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

    Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van, az leöblíti vízzel, lehúzza az ágakról, majd átvágja párszor.) Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét, megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva.

    A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre.

    Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.

    Tálaljuk ízlésesen, némi savanyúval körítve. Jó étvágyat kívánok!

  • ycdfv




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 36
Heti: 4
Havi: 161
Össz.: 80 733

Látogatottság növelés
Oldal: Sajtos csirkemell steak krumplival
Csirkék és egyéb baromfiúk - © 2008 - 2024 - chicken.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »