Csirkék és egyéb baromfiúk

Csirkék és egyéb baromfiúk történetei izgalmas és érdekfeszítő képpekkel díszítve.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt reszelve
  • olaj

Elkészítés:

A csirkecombokat kézzel megnyomogatom, ha túl nagy, félbevágom, a vastagabb részeken a csont mellett késsel kicsit bevágom.

A lisztet, a reszelt fokhagymát és a fűszereket összekeverem. Ebbe a keverékbe alaposan beleforgatom a húsdarabokat.

Kiolajozott csinos tűzálló tálba helyezem őket. Olajjal picit meglocsolom a tetejét, és alufóliával lefedem a tálat. Előmelegített sütőben, 200 fokon, alsó-felső álláson 35 percig sütöm.

A tejfölt összekeverem a reszelt füstölt sajttal, és a csirkecombokra öntöm. Most már fólia nélkül sütöm tovább, míg kicsit megpirul a teteje. (Grillezéssel kb. 5-10 perc, figyelem, nehogy megégjen!).

Zöldséges rizs és cékla, vagy krumplipüré és fejes saláta illik mellé.

Megjegyzés:

Könnyen elkészíthető, nagyon finom, vendégvárónak is jól bevált étel, csak a sütést kell időzíteni. :))paprika pecsenye fenekében múzes keze




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 44
Heti: 110
Havi: 515
Össz.: 85 252

Látogatottság növelés
Oldal: Sajtos-tejtölös csirke
Csirkék és egyéb baromfiúk - © 2008 - 2024 - chicken.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »