Csirkék és egyéb baromfiúk

Csirkék és egyéb baromfiúk történetei izgalmas és érdekfeszítő képpekkel díszítve.

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenye liba
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg libazsír
  • A gymölcsraguhoz:
  • 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl narancslé
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk.

Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2,5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük.

A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 30
Heti: 239
Havi: 156
Össz.: 80 728

Látogatottság növelés
Oldal: Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguban
Csirkék és egyéb baromfiúk - © 2008 - 2024 - chicken.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »