Csirkék és egyéb baromfiúk

Csirkék és egyéb baromfiúk történetei izgalmas és érdekfeszítő képpekkel díszítve.

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 80 dkg kacsamell
  • 25 dkg konzerv ananász (kis kockákra vágva)
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál baracklekvár vagy narancslekvár
  • 5-10 cm friss gyömbér julienne-re vágva
  • bambusz julienne-re vágva (opcionális)
  • kevés lime/citrom és narancshéj
  • újhagyma julienne-re vágva
  • 2-3 csepp szezám olaj
  • 3-4 csepp szójaszósz
  • ízlés szerint kevés só
  • kb. 5 dkg vaj

Elkészítés:

A kacsamelleket besózzuk, borsozzuk, bőrét beirdaljuk, és serpenyőben, kevés olajat hevítve elősütjük, bőrös felével kezdve (hogy zsírjára süljön). Mikor mindkét oldala piros, sütőedényre fektetjük, kisült zsírjával meglocsoljuk, lefedjük alufóliával, és 200 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük (a sütési idő függ a hús méretétől, illetve attól, milyen állagot szeretnénk elérni!).

Amíg a kacsa a sütőben sül, elkészítjük a szószt: vajon megdinszteljük a felkarikázott lilahagymát, ehhez adjuk a barnacukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadagoljuk a szezámolajat és a szójaszószt, amiben megfuttatjuk a felszelelt gyömbért. Belekeverjük a lekvárt is, és összeforraljuk. A végén hozzáadjuk a vékonyra szeletelt narancs- és citromhéjat, majd az ananászt, az újhagymát (és a bambuszt). Tovább ízesíthetjük a narancs levével is.

Köretként párolt rizst vagy rizs és vadrizs keverékét ajánljuk.

Tálaláskor a kacsamelleket vágjuk szeletekre, halmozzuk mellé a rizst, majd öntsük le a szóssz




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 44
Heti: 115
Havi: 520
Össz.: 85 257

Látogatottság növelés
Oldal: Kacsasült gyömbéres-ananászos gyümölcsmártással
Csirkék és egyéb baromfiúk - © 2008 - 2024 - chicken.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »